Ce este Eticheta unui Funeraliu?


Ce este Eticheta unui Funeraliu?

“Eticheta unui funeraliu” se referă la acel cumul de reguli de conduită care privesc comportamentele umane în ocazii cum sunt ceremoniile funebre și ritualurile legate de acestea. Conduită în astfel de situații e diferită de la o cultură la altă și chiar de la o religie la alta, astfel încât e bine de știut ce reguli se cuvin respectatate în astfel de momente. Prin urmare e indicat ca persoana care provine dintr-o altă cultură sau care aparține unei alte credințe religioase să ceară câteva sfaturi de la cei care sunt mai bine informați.
Majoritatea regulilor care țin de eticheta oricărui ceremonial funebru sunt simple și general valabile.Trebuie mai întâi să țineți cont de ocazia în sine, de semnificația ceremoniei la care vreți să participați, fiindcă e vorba în primul rând de a exprimă respect față de cineva pe care l-ați stimat în timpul vieții. Această atitudine v-o puteți manifestă abordând o ținută decentă, îmbrăcând veșminte simple, de culoare închisă. Comportamentul reținut și un salut adresat cortegiului funebru sunt expresia bunei dvs. conduite și a participării afective la durerea familiei. Salutul tradițional include o scurtă exprimare a simpatiei, fiind de asemenea potrivită trimiterea de flori dar și a unei scrisori de condoleanțe.

La fel ca și participanții la un funeraliu și familia defunctului trebuie să respecte niște reguli de comportament, determinate de aceeași etichetă. Conform tradiției li se trimit mulțumiri celor care au adresat condoleanțe familiei, celor care au trimis flori sau alte daruri și celor care au asistat la ceremonialul funebru, între care celui care a oficiat, personalului de la pompele funebre etc. În orele de vizită e semn de bună educație ca familia îndoliată să se adreseze oaspeților, mulțumind pentru vizită și pentru sprijinul moral pe care aceștia îl acordă.