Decesul este din cauza unui accident rutier, accident de muncă sau alte tipuri de decese non-naturale?


Decesul este din cauza unui accident rutier, accident de muncă sau alte tipuri de decese non-naturale?

Ce trebuie să știu și ce atitudine trebuie să am în situația în care decesul este din cauza unui accident rutier, accident de muncă sau alte tipuri de decese non-naturale?

În cazul accidentelor de circulație, al accidentelor la locul de muncă sau altor tipuri de acidente cu victime, legislația europeană nu face distincție în funcție de teritoriul sau țara de unde provin victimele acestora și tratează problemă în mod egal.

Nu putem enumera aici toate prevederile legale în acest sens dar încercăm să vă dăm câteva sfaturi care sperăm să vă ajute în acest caz. De regulă, în cazul unui accident (indiferent de natură lui) soldat cu victime va interveni poliția care va ancheta cazul respectiv.
Până la finalizarea cercetărilor dumneavoastră puteți contacta o firmă de transport funerar internațional (de regulă orice firmă serioasă poate dispune plată imediată și în avans a cheltuielilor de transport și repatriere precum și a cheltuielilor necesare înmormântării) în așa fel încât familia persoanei decedate să poată înfrunta din punct de vedere economic situația dificilă prin care trece.
Biroul de avocați care va prelua cazul dumneavoastră, de regulă, nu va cere nici o plată în avans sub formă de onorariu ci vă va propune ca plată a serviciilor sale un procent dinainte stabilit care va fi calculat din sumă pe care avocatul care vă reprezintă o va obține de la compania de asigurări. Acest lucru da posibilitatea să aveți cheltuielile (repatriere + înmormântare) plătite în avans, urmând ca după ce dumneavoastră încasați banii de la asigurare să achitați aceasta sumă că onorariu pentru avocat.