Cum trebuie să procedez când ne confruntăm cu un deces în familie ?


Cum trebuie să procedez când ne confruntăm cu un deces în familie ?

În momentul în care se întâmplă să pierdem pe cineva apropiat este important să ne menținem calmul, iar pentru organizarea înmormântării va putem da următoarele sfaturi:
Nu acceptați să discutați cu persoane necunoscute întâlnite la morgă sau pe coridoarele de la spital și care oferă servicii funerare. Pot fi interesate doar de banii dumneavoastră, nu să va și ajute să rezolvați problemele. Aceste cazuri se întâlnesc preponderent în țările din Europa de Est sau în țări în curs de dezvoltare.
Pentru a putea lua o decizie corectă în astfel de momente trebuie să primiți un răspuns concret din partea firmei de servicii funerare la orice întrebare adresată.
În costul unei repatrieri trebuie să fie incluse intodeauna toate serviciile necesare ( inclusiv eventualele taxe ale comunei unde a avut loc decesul) . Este important să discutați de la început costul total al repatrierii pentru a nu avea alte surprize neplăcute în momentul în care vi se prezintă ,, notă de plata’’.
Sfatul nostru este să fiți atenți în cazul în care :
interlocutorul dumneavoastră refuză să vă trimită în scris un precontract în care sunt specificate clar serviciile cerute de dumneavoastră și prețul discutat în prealabil și acceptat de dumneavostră.
este suspect în cazul în care ați contactat o firmă de transport funerar și această firmă vă sună de câteva ori fără ca dumneavoastră să cereți să fiți contactat. Sau se mai poate întâmplă să vă facă propuneri de preț din ce în ce mai mici. De regulă, o firmă serioasă și care face acest serviciu cu demnitate și respect, vă va oferi imediat și precis orice informație de care dumneavoastră aveți nevoie, având astfel posibilitatea să aveți informații precise pentru a putea lua decizii hotarite, responsabile și imediate, iar prețul va fi cu siguranță cel mai economic.
orice firmă de repatrieri internaționale de persoane decedate care dispune de logistică necesară va lua în considerare și o variantă alternativă. De exemplu, în cazul unei repatrieri vor trebui luate în considerare cel puțin două variante de transport: una cu avionul de la cel mai aproape aeroport și una de transport terestru ( atunci când distanțele în km sunt aceptabile ) urmând ca dumneavoastră să alegeți varianta care vă convine cel mai mult.
transportul persoanelor decedate trebuie să fie făcut numai cu mașini omologate în acest sens. Neîndeplinirea uneia dintre aceste condiții poate duce la sechestrarea sicriului de către instituțiile abilitate ceea ce are ca și consecințe întârzierea transportului, cheltuieli suplimentare sau compromiterea totală a transportului.
Sicriul în care se transportă persoana decedată va fi ales de către familie și nu poate fi schimbat. Să nu acceptați și să nu fiți de acord să vi se propună ca la sosirea în România să vă fie schimbat sicriul.Trebuie să verificați existența sicriului de zinc în interiorul celui de lemn. Schimbul sicriului de zinc, da poate scădea prețul repatrierii dar pune în pericol sănătatea tuturor celor care intră în contact cu sicriul. Persoana care va propune acest lucru nu face altceva decât să profite de starea dumneavostră de emotivitate și să vă înșele. Dacă vă propune acest lucru fiți sigur că cel în cauză a mai folosit același sicriu și la transportul altor persoane decedate. Cine face acest lucru vă pune în pericolul transmiterii unor boli, încalcă în mod conștient orice demnitate a persoanei, și nu în ultimul rând încalcă legea oricărui stat și este pasibil de amenzi.