Familia dorește ca corpul persoanei decedate în străinătate să fie incinerat


Familia dorește ca corpul persoanei decedate în străinătate să fie incinerat

Cum trebuie să procedez în cazul în care familia dorește ca corpul persoanei decedate în străinătate să fie incinerat, iar urna cu cenușă să fie transportată în țara de destinație.

Incinerarea persoanei decedate se poate realiza numai în conformitate cu legislația țării respective, apelând la serviciile unei firme de pompe funebre.
Durata diferă în funcție de momentul decesului. Poate fi vorba de câteva zile în cazul în care decesul a avut loc recent sau poate dura mai mult în cazul în care înmormântarea a avut loc în trecut.

Serviciile Funerare Oprea asigură transportul urnei cu cenușă din orice țară până în România. Predarea urnei și a documentelor se va face în baza unui act de predare-primire și numai în prezența unui membru al familiei sau a unei persoane împuternicită de familie. Pentru transportul urnei în România nu este nevoie de întocmirea pașaportului mortuar.
Incinerarea este posibilă-chiar dacă înmormântarea a avut loc în urmă cu ani de zile-respectând legislația specifică fiecărui stat.