Cum platesc

Pasul 1: Alegeti modalitatea de plata in functie de optiunile oferite de site-ul de unde doriti sa cumparati: plata prin carte de credit/debit, PayPal, transfer bancar sau ramburs (plata la livrare).

In cazul platilor online prin card, urmeaza o pagina securizata, apartinand procesatorului, unde veti introduce datele cardului cu care doriti sa achitati contravaloarea comenzii.

Datele necesare realizarii tranzactiei sunt:

  •  numarul cardului;
  •  data expirarii
  •  codul CVV2 sau CVC2 (in cazul in care cardul dumneavoastra are un astfel de cod)
  •  parola 3D secure (daca aveti un card inrolat in sistemul 3D Secure)

carduri

Pasul 2: Daca informatiile furnizate sunt corecte si daca in contul de card aveti fonduri suficiente pentru a acoperi valoarea comenzii, veti primi un mesaj de aprobare a tranzactiei. In acest moment suma aferenta tranzactiei este blocata (nu o puteti folosi), fara a fi inca debitata de pe cardul Dvs.

Pasul 3: Comerciantul este notificat de aprobarea comenzii si pregateste livrarea. Dupa efectuarea livrarii si notificarea acesteia catre procesator, se debiteaza efectiv suma blocata de pe cardul dumneavoastra. Atunci cand trimiteti o comanda online, completati cu atentie toate datele personale cerute in formularul de comanda.

Un aspect foarte important este adresa de email unde veti primi toate detaliile referitoare la comanda dumneavoastra, precum si comunicarile ulterioare cu comerciantul la care ati plasat comanda. La incheierea comenzii aveti posibilitatea de a tipari factura proforma care va contine toate detaliile tranzactiei.